09.10.2016 09:21

Löw tevreden na 3-0 zege: "Zeer goed gedaan"

Duitsland boekte zaterdagavond een ruime zege op Tsjechië. Het WK-kwalificatieduel eindigde in een 3-0 zege voor de ploeg van bondscoach Joachim Löw, die na afloop lovend was over het spel van zijn defensie.

"Van achteruit hebben we het zeer goed gedaan. De Tsjechen hebben ons consequent onder druk gezet", vertelde Löw na afloop van het duel in Hamburg tegen de aanwezige Duitse media. "Met onze diagonale passes hebben we de defensie uiteen kunnen krijgen. Dan merk je dat de tegenstander zich na een uur helemaal kapot heeft gelopen. Vanaf dat moment hadden ze geen kans meer."

Ook Thomas Müller was na afloop tevreden over de prestatie van zijn team. De aanvaller van Bayern München was in de 65ste minuut trefzeker en was daarmee verantwoordelijk voor de derde treffer van Die Mannschaft. "We hadden meer kunnen scoren, maar we hebben een mooie pot afgeleverd", aldus Müller. "Ik ben natuurlijk gelukkig dat ik weer twee heb kunnen scoren." Dat laatste deed de aanvaller tijdens het vorige WK-kwalificatieduel (Noorwegen, 0-3 zege) ook al.

Verdediger Jérôme Boateng was blij met de tweede zege in de strijd om kwalificatie voor het WK in Rusland. "In de eerste helft hebben we zeer goed gespeeld. Alleen ontbrak het ons aan een extra doelpunt. We hebben de Tsjechen laten lopen, zodat ze nauwelijks kansen kregen. Tegen Noord-Ierland (aanstaande dinsdag, red.) moeten we weer snel spelen en onze kansen benutten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner