09.10.2016 16:14

Mogelijk andere regels CONCACAF-kwalificatie

Het bestuur van de CONCACAF, de bond voor het voetbal in Noord- en Centraal-Amerika, is niet tevreden met de huidige opzet van de kwalificaties. Voorzitter Victor Montagliani (foto) laat weten dat er aan hervorming wordt gedacht.

De huidige kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in Rusland begonnen al in maart van 2015 met een eerste ronde. Onder andere Curaçao, met toen nog Patrick Kluivert als bondscoach, speelde in die eerste ronde, maar wist Montserrat te verslaan via een tweeluik. Curaçao maakte daardoor nog een kleine kans op het WK in Rusland, maar voor Montserrat waren de kwalificaties al in maart van 2015 klaar.

Curaçao sneuvelde uiteindelijk in de derde ronde, Suriname vloog er in de tweede ronde uit. Hierdoor hebben die landen in 2016 geen officieel kwalificatieduel meer gespeeld. Inmiddels is de groepsfase van de kwalificatie afgelopen en is de vijfde ronde begonnen. Hierin strijden zes landen om drie tickets voor het WK. Voorzitter Montagliani beseft dat de teleurstelling voor landen te vroeg in het seizoen volgt en gaat dus nadenken over een andere opzet.

Momenteel maken de Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Honduras, Panama en Trinidad & Tobago nog kans op een WK-ticket.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner