09.10.2016 20:17

Wales speelt moeizaam gelijk tegen Georgië

Wales heeft de hoge verwachtingen voor het duel met Georgië niet kunnen waarmaken. In Cardiff werd het 1-1 en daar mocht Wales absoluut niet mee klagen. Kroatië, Oekraïne en Israël pakten wel de volle buit.

Alle ogen waren bij Wales gericht op sterspeler Gareth Bale. Hij was al na tien minuten beslissend door de openingstreffer tegen de touwen te koppen. In het vervolg van de wedstrijd kwam Bale er maar zeer moeizaam aan te pas.

Na rust was Georgië de betere partij. Wales liep achteruit en Georgië kwam verdiend op gelijke hoogte. Tornike Okriashvili maakte na een uur gelijk. Vervolgens waren het de bezoekers die de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Legia-middenvelder Valeri Qazaishvili raakte onder meer de onderkant van de lat, maar beide ploegen bleven steken op 1-1.

In groep I boekten Kroatië en Oekraïne de verwachte overwinningen. Mario Mandžukić maakte het winnende doelpunt voor Kroatië tegen Finland: 0-1. Oekraïne was veel sterker dan Kosovo: 3-0.

In groep G was Tomer Heded goud waard voor Israël. Na een kwartier spelen had Heded al twee doelpunten gemaakt, wat genoeg was om van Liechtenstein te winnen. Maximilian Göppel deed na rust nog wat terug, maar de overwinning van Israël kwam niet meer in gevaar: 2-1.