09.10.2016 21:44

Van der Wiel: "Miste vertrouwen en liefde"

Gregory van der Wiel verstuurt een pass tijdens de competitiewedstrijd tegen Angers SCO. (23-01-2016)
Gregory van der Wiel verstuurt een pass tijdens de competitiewedstrijd tegen Angers SCO. (23-01-2016)

Gregory van der Wiel maakte afgelopen zomer de overstap van Paris Saint-Germain naar Fenerbahçe. In Parijs was de rechtsachter op het tweede plan geraakt, maar de club deed toch nog een laatste poging om Van der Wiel te behouden.

"Nadat Unai Emery was aangesteld, klopte de club ineens weer bij me aan. Dat ze toch wel weer met me door wilden. Maar ik miste uiteindelijk vertrouwen en liefde. Daarom heb ik het niet gedaan", aldus de 28-jarige Amsterdammer in gesprek met Canal Football Club.

Van der Wiel tekende een vierjarig contract in Istanbul, waar hij onder Dick Advocaat weer het vertrouwen geniet. Zijn relatie met de trainer bij PSG, Laurent Blanc, was zeer moeizaam. Van der Wiel verloor de concurrentiestrijd op de rechtsbackpositie en mocht vorig seizoen maar zestien maal in de basis beginnen.

"Ik heb geen idee wat hij van me vond. Soms speelde ik in grote wedstrijden, dan speelde ik weer een maand niet. Het was heel vaag. Als hij had gezegd dat ik niet goed genoeg was, had ik daarmee kunnen leven. Maar het bleef onduidelijk, ik miste respect", besluit Van der Wiel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner