11.10.2016 14:36

Terry steunt Rooney: "Moeten respect tonen"

Wayne Rooney loopt rustig naar voren tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Slowakije en Engeland. (04-09-2016)
Wayne Rooney loopt rustig naar voren tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Slowakije en Engeland. (04-09-2016)

John Terry heeft dinsdag zijn steun uitgesproken aan Wayne Rooney. De aanvoerder van Engeland verkeert momenteel niet in goeden doen en ligt daarom onder vuur in eigen land. Terry vraagt om meer respect voor de aanvaller van Manchester United.

Engeland speelt dinsdagavond een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië, maar bondscoach Gareth Southgate heeft al bekendgemaakt zijn aanvoerder te passeren. In het duel met Malta van afgelopen zaterdagavond (2-0, zege) maakte Rooney geen goede indruk. Ook bij Manchester United heeft de routinier momenteel geen basisplaats meer.

Terry vindt het jammer dat Rooney de laatste tijd zoveel kritiek naar zich toe geslingerd krijgt. Hij is van mening dat Rooney een geweldige speler is en vindt hem zelfs een absolute legende. "Hij is een van de beste spelers die ik ooit gezien heb en samen mee heb mogen spelen. We zouden allemaal meer respect moeten tonen voor deze man. Laten we vanavond allemaal achter hem en de nationale ploeg staan", schrijft Terry in een bericht op zijn Instagram-pagina.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner