04.11.2016 22:11

Galatasaray verliest topper in de SüperLig

Met Wesley Sneijder en Nigel de Jong negentig minuten binnen de lijnen is Galatasaray vergeten om naast koploper Medipol Başakşehir F.K te komen. In een rechtstreekse combinatie kwam de ploeg uit Istanbul wel op 1-0, maar het werd uiteindelijk 1-2.

Sneijder leverde in de eerste helft de assist voor de 1-0 van Sinan Gümüş, maar enkele minuten later stond het alweer 1-1, Mehmet Batdal scoorde voor de ploeg die drie seizoenen geleden nog actief was op het tweede voetbalniveau van Turkije. Na een uur spelen kopte Yalçın Ayhan de 1-2 tegen de touwen, daar bleef het bij in de Türk Telekom Arena.

Door de nederlaag zaken Sneijder en De Jong mogelijk op de ranglijst in Turkije, mocht Bursaspor wel winnen in speelronde tien. Daarnaast raakt Galatasaray achterop bij koploper Medipol Başakşehir, dat met 26 punten zes punten meer bij elkaar voetbalde dan Galatasaray. Ook Beşiktaş staat nog boven de Turkse grootmacht, met een wedstrijd minder gespeeld staat de club op 21 punten.