06.11.2016 19:18

Top zeven Eredivisie boekt geen overwinning

Na een voorzet kan Jarchinio Antonia (l.) de 1-0 achter Pär Hansson tikken tijdens Go Ahead Eagles - Feyenoord. (06-11-2016)
Na een voorzet kan Jarchinio Antonia (l.) de 1-0 achter Pär Hansson tikken tijdens Go Ahead Eagles - Feyenoord. (06-11-2016)

Het was een bijzonder weekend in de Nederlandse Eredivisie. De gehele top zeven wist geen overwinning te boeken. Er zijn daardoor ook weinig wijzigingen op de ranglijst. Vitesse verliet de top, Sparta kwam erbij.

Koploper Feyenoord leed op bezoek bij Go Ahead Eagles de eerste nederlaag van het seizoen: 1-0. De Rotterdammers blijven wel koploper van de Eredivisie, maar zagen achtervolger Ajax een punt inlopen. Op bezoek bij nummer vijf AZ kwam Ajax niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

PSV kon op zaterdagavond dus een goede slag slaan om weer in te lopen op Feyenoord en Ajax, maar speelde in eigen huis gelijk tegen FC Twente, de nummer zes van de ranglijst: 1-1. Doordat sc Heerenveen verloor op bezoek bij Sparta (3-1), bleef de top zes van de ranglijst intact deze twaalfde speelronde.

Vitesse stond na elf speelrondes nog op de zevende plaats, maar ook de Arnhemmers boekten geen zege. Thuis tegen Heracles Almelo werd verloren: 1-2. Door die nederlaag zijn Sparta en FC Utrecht de ploeg voorbij op de ranglijst. Zo wist de gehele top zeven geen overwinning, maar heeft dit weinig consequenties voor de ranglijst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner