07.11.2016 15:59

Zeegelaar verrast: "Ik had het niet verwacht"

Marvin Zeegelaar na afloop van het Champions League-duel tussen Sporting Lissabon en Borussia Dortmund. (02-11-2016)
Marvin Zeegelaar na afloop van het Champions League-duel tussen Sporting Lissabon en Borussia Dortmund. (02-11-2016)

De oproep voor het Nederlands elftal kwam voor Marvin Zeegelaar als een enorme verrassing. De linksback van Sporting CP meldde zich maandagmiddag als kersverse debutant in Noordwijk bij de nationale selectie van Danny Blind.

"Ik had het niet verwacht", vertelde de vleugelverdediger bij aankomst in gesprek met de NOS. "Ik ben al zo lang weg uit Nederland en ben nooit echt in the picture geweest voor het Nederlands elftal. Dus het komt echt als een grote verrassing." Zeegelaar ontwikkelde zich in de afgelopen tijd onverwachts goed. Nadat hij vertrok uit Nederland, speelde de oud-Ajacied in Spanje, Turkije, Engeland en Portugal.

De kans is bovendien groot, door het afhaken van de concurrentie, dat Zeegelaar speelminuten krijgt in het vriendschappelijke duel met België of tijdens het kwalificatieduel voor het Wereldkampioenschap met Luxemburg. "Je hoopt dat je gaat spelen natuurlijk. We zullen zien. Ik kan niet in de toekomst kijken."

Dat hij nu is opgeroepen voor Oranje dankt hij naar eigen zeggen aan het feit dat hij momenteel speelt voor een grote internationale club. "De club waar ik speel en het toneel waarop ik speel, de Champions League, dat werkt ook mee. Je moet gewoon hard werken, dan komt het vanzelf wel." Naast Zeegelaar meldt ook Sporting CP-aanvaller Bas Dost zich bij Oranje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner