07.11.2016 21:58

Blind wekt verbazing met telefoontje Kuwas

Brandley Kuwas in actie tijdens het duel tussen Heracles Almelo en Willem II. (14-08-2016)
Brandley Kuwas in actie tijdens het duel tussen Heracles Almelo en Willem II. (14-08-2016)

Bondscoach Danny Blind baarde afgelopen weekend opzien. De keuzeheer heeft Brandley Kuwas laten weten dat hij op de radar van het Nederlands elftal staat. Arnold Bruggink en Kenneth Perez zijn verbaasd over het telefoontje naar de aanvaller van Heracles Almelo.

Kuwas was zelf ook verbaasd over de mededeling van Blind, maar hoopt in de toekomst op een kans bij het Nederlands elftal. Volgens Bruggink is het op zijn minst opmerkelijk dat de bondscoach Kuwas heeft gebeld. "Die jongen is een prima aankoop van Heracles, maar het gaat het erom dat we op spelers van Heracles gaan letten die in Oranje moeten", zegt de oud-voetballer in gesprek met FOX Sports. "Volgens mij vergeet je dan heel veel andere spelers in het buitenland."

Perez vindt het jammer dat er zoveel negatieve reacties in de richting van Kuwas gaan, maar heeft wel een idee waarom Blind met de Heraclied heeft gebeld. "Het is nu lullig voor Kuwas, net alsof hij er helemaal niets van kan. Alleen is het best bijzonder dat een speler van Heracles in beeld is bij het Nederlands elftal. Ik vind het al bijzonder als een speler van FC Utrecht, van dat niveau, in beeld is bij Oranje. Maar het kan ook zijn dat Blind het expres doet om te laten zien met wat voor materiaal hij het moet doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner