08.11.2016 09:00

Zeegelaar eerlijk: "Ik was te gemakzuchtig"

Marvin Zeegelaar heeft de bal tijdens het Champions League-duel Borussia Dortmund - Sporting CP (02-11-2016).
Marvin Zeegelaar heeft de bal tijdens het Champions League-duel Borussia Dortmund - Sporting CP (02-11-2016).

Marvin Zeegelaar heeft toegegeven in het verleden fouten te hebben gemaakt. De linksback was te gemakzuchtig, maar volgens de oud-Ajacied is dat inmiddels verleden tijd. 

Zeegelaar werd onlangs opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar veel mensen zijn de 26-jarige verdediger uit het oog verloren. "Door mijn tijd bij Ajax kennen de mensen in Nederland me alleen als linksbuiten, want daarna ben ik in de anonimiteit verdwenen." Zeegelaar speelde onder meer voor Elazığspor (Turkije) en Rio Ave FC (Portugal).

Zeegelaar droomde van een carrière bij Ajax. "Uiteindelijk was het mijn eigen keuze om te vertrekken. Dingen gaan zoals ze gaan. Ondanks de vele teleurstellingen heb ik het geloof in eigen kunnen nooit verloren. Ik kon niks anders dan hard werken en bidden. Misschien ben ik toch wel een beetje te laat gaan beseffen wat het inhoudt om profvoetballer te zijn. Ik was te gemakzuchtig, maar dat is verleden tijd. Uiteindelijk heb ik veel met mijn vader gesproken en ben ik gaan nadenken over datgene dat de coaches vroeger zeiden. Bij al mijn clubs speelde ik wel aardig, maar bij Sporting heb ik de knop echt omgezet."

"Als linksback is het de laatste tijd goed gegaan, ook in de Champions League. Door de wedstrijden tegen Real Madrid en Borussia Dortmund heb ik me in the picture kunnen spelen. En na die duels kreeg ik ook het gevoel dat Oranje op termijn haalbaar zou zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner