08.11.2016 09:16

Nieuweling Brenet gaat gesprek aan met Blind

PSV-verdediger Joshua Brenet (l.) probeert Excelsior-aanvaller Terell Ondaan (r.) van de bal te krijgen. (24-09-2016)
PSV-verdediger Joshua Brenet (l.) probeert Excelsior-aanvaller Terell Ondaan (r.) van de bal te krijgen. (24-09-2016)

Joshua Brenet gaat het gesprek aan met bondscoach Danny Blind. De verdediger werd onlangs voor het eerst geselecteerd voor Oranje, maar was in het verleden kritisch op de bondscoach omdat hij vooral Ajacieden selecteerde. 

"Ik ga het er wel even met de bondscoach over hebben", aldus de PSV'er tegenover De Telegraaf. "Ik ga zeggen dat ik een open iemand ben en dat dat toen op mijn hart lag. En ik ga zeggen dat het voor mij uit de wereld is en dat ik heel blij ben dat ik toch ben opgeroepen ondanks wat ik toen heb gezegd. Ik vind het goed dat de bondscoach niet naar zulke dingen omkijkt en zijn keuzes op het voetbal baseert."

Brenet is blij dat hij bij Oranje zit. "Dit is een mooie verrassing en zeker ook een teken dat ik goed bezig ben. De trainer had dat al eerder gezegd en je hoort het ook van buitenaf, van familieleden en zo, maar dit is daarvan een bevestiging. Ik ben zeer blij dat ik hier ben. Als jongetje zag ik Wesley Sneijder al op tv schitteren in het Nederlands elftal en nu mag ik samen met hem op het veld staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner