11.11.2016 12:23

Aspas bij Spaanse ploeg: "Hoop op debuut"

Iago Aspas is dolbij met de kans die hij krijgt bij de Spaanse nationale ploeg. Na het geblesseerd uitvallen van Diego Costa werd de goaltjesdief van Celta de Vigo bij de selectie gehaald door bondscoach Julen Lopetegui.

Het is voor Aspas, die dit seizoen al zeven keer wist te scoren, zijn eerste oproep voor zijn vaderland. Zaterdag speelt Spanje het WK-kwalificatieduel met Macedonië, waarna op dinsdag de kraker tegen Engeland op Wembley op het programma staat.

"Dit had ik echt niet verwacht. Ik wist dat Costa niet helemaal fit was, maar dacht er totaal niet bij na dat dit gevolgen voor mijzelf zou kunnen hebben. Ik heb eerder deze week nog een vriendschappelijk duel met Celta (2-1 winst op Sporting Braga, red.) gespeeld, waarna we drie dagen vrij kregen. Die had ik willen doorbrengen met mijn familie in mijn thuisdorp."

Het liep iets anders. Aspas vertelt tegenover radiozender Onda Cero dolblij te zijn met de kans. "Ik heb hier jarenlang voor gewerkt in de hoop dat deze dag zou komen. Ik ga mijzelf de komende dagen verbeteren tijdens de trainingen met alle geweldige spelers en hoop mijn debuut in de ploeg af te dwingen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner