11.11.2016 21:42

Buffon ook tegen Liechtenstein waakzaam

Italië speelt zaterdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein. Hoewel wel gezegd wordt dat er in het moderne voetbal geen kleintjes meer zijn, maar het Alpenstaatje mag de Azzurri geen problemen opleveren.

Desondanks is doelman Gianluigi Buffon op zijn hoede."Op papier zijn we favoriet, maar als je te arrogant bent om je fatsoenlijk voor te bereiden, loop je het risico dat je ontzettend in je hemd wordt gezet op die paar gevaarlijke momenten. Ik kan niet toestaan dat ikzelf en met mij het hele team voor paal staat. Vergeet niet hoeveel moeite we hadden met de Faröereilanden", memoreert Buffon in de vooruitblikkende persconferentie.

Italië heeft in Vaduz geen enkele ruimte voor misstappen. De ploeg heeft een zware groep met daarin onder andere Spanje, terwijl ook Israël en Albanië de poule sterk zijn begonnen. Groepswinnaars gaan rechtstreeks naar Rusland, terwijl de beste nummers twee in play-offs moeten gaan knokken om de vier andere startbewijzen die Europa zijn toebedeeld voor de mondiale eindronde in 2018.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner