11.11.2016 22:47

Polen en Denemarken doen hele goede zaken

Denemarken heeft zich enigszins hersteld van een matige start aan de WK-kwalificatie. Tegen Kazachstan wonnen de Scandinaviërs met 4-1, waardoor de kwalificatieperspectieven ietwat gunstiger worden.

De Kazakken konden de Deense openingstreffer nog rechttrekken, maar een strafschop van Christian Eriksen bracht de thuisploeg weer op voorsprong. Peter Ankersen besliste de wedstrijd in Deens voordeel en wederom Eriksen bracht het slotakkoord. In Roemenië wist Polen ook goede zaken te doen. Kamil Grosicki maakte voor rust de openingstreffer en in de slotfase besliste Robert Lewandowski het treffen. De spits van Bayern München was even daarvoor nog getroffen door vuurwerk uit het publiek en nam derhalve sportieve wraak. In blessuretijd benutte hij ook nog een strafschop.

Montenegro moet even pas op de plaats maken in deze groep. Het Balkanland leek met een 0-2 voorsprong veilig in Armenië, maar gaf na rust alles uit handen. Drie Armeense goals, waarvan de laatste in de absolute slotfase, zorgden ervoor dat Montenegro afhaakt aan kop van de poule en voorlopig op de tweede plaats staat.