11.11.2016 22:50

Engeland wint geflatteerd in burenruzie

Engeland heeft de burenruzie met Schotland vrijdagavond in haar voordeel beslist. Hoewel de Schotten een groot aantal goede kansen kregen, ging de thuisploeg aan de haal met de punten: 3-0.

De wedstrijd, die in het teken stond van controverse over het dragen van de gebruikelijke klaprozen, begon in een behoorlijk tempo. Joe Hart moest al snel handelend ingrijpen op een vrije trap van Robert Snodgrass. Hoewel Schotland de betere ploeg was, kreeg het halverwege de eerste helft traditiegetrouw het deksel op de neus. Kyle Walker gaf een voorzet vanaf rechts en Daniel Sturridge kopte de bal goed binnen.

Schotland reageerde sterk. Grant Hanley kon vrij inkoppen maar deed dat over en na wederom slordig Engels balverlies kon Leigh Griffiths naar het doel, maar hij vergat de bal aan Snodgrass mee te geven: kans weg. Na rust kreeg James Forrest een vrije schietkans voor de gasten, maar vanaf twaalf meter schoot hij ruim naast. In de tegenstoot was het raak voor Engeland: Danny Rose zet voor en Adam Lallana kopte binnen. Schotland bleef weerbaar, maar na een uur besliste Gary Cahill de partij door een hoekschop van Wayne Rooney in te koppen.

Schotland mocht van geluk spreken dat Raheem Sterling erin slaagde om vanaf ongeveer de doellijn over te schieten, anders was de score nog hoger uitgevallen. Elders in de poule wonnen Slovenië(1-0 tegen Malta) en Slowakije(4-0 tegen Litouwen), waardoor die twee landen achter Engeland tweede en derde staat. Schotland staat met slechts vier punten uit vier wedstrijden op een ronduit zwakke vijfde plaats en kan Rusland nu al uit het hoofd zetten.