12.11.2016 15:33

Reza breekt lans voor ploeggenoot bij België

Met een bekeken schot zet Stefano Marzo sc Heerenveen op een 1-0 voorsprong tegen Heracles Almelo. (23-10-2016)
Met een bekeken schot zet Stefano Marzo sc Heerenveen op een 1-0 voorsprong tegen Heracles Almelo. (23-10-2016)

Reza Ghoochannejhad hoopt dat ploeggenoot Stefano Marzo een kans krijgt in het nationale elftal van België. De aanvaller van sc Heerenveen vindt dat Marzo zich de laatste tijd uitstekend heeft ontwikkeld bij de huidige nummer vier in de Eredivisie.

Marzo speelde dit seizoen al twaalf duels voor Heerenveen en is één van de sterkhouders in het elftal van trainer Jurgen Streppel. "Stefano is uitstekend bezig. Als hij dat niveau kan aanhouden, zou ik niet weten waarom hij niet in aanmerking zou kunnen komen voor een selectie", laat Ghoochannejhad weten in gesprek met Het Belang van Limburg. "Vorig jaar is Jordan Lukaku, die toen nog bij Oostende speelde, toch ook opgeroepen. Waarom Marzo van Heerenveen dan niet?"

Het is echter maar de vraag of Marzo wel in actie wil komen voor de Rode Duivels. De 25-jarige rechtsback heeft namelijk een voorkeur voor het Italiaanse elftal. Marzo beschikt over twee nationaliteiten en kan daardoor kiezen tussen België en Italië. "Ik heb voor Belgische jeugdelftallen gespeeld en ik ben ook meer Belg dan Italiaan. Maar toch zegt mijn gevoel Italië", bekent de vleugelverdediger.

Marzo is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, maar speelde in het seizoen 2012/2013 voor Beerschot AC. Sinds de zomer van 2013 speelt hij in Friesland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner