12.11.2016 15:59

Wijnaldum verklaart fitheid: "Doe er alles aan"

Georginio Wijnaldum heeft een basisplaats bij het Nederlands elftal dat het in de WK-kwalificatie opneemt tegen Zweden. (06-09-2016)
Georginio Wijnaldum heeft een basisplaats bij het Nederlands elftal dat het in de WK-kwalificatie opneemt tegen Zweden. (06-09-2016)

Bondscoach Danny Blind moet de laatste maanden vaak puzzelen bij het Nederlands elftal, maar kan al 22 interlands op rij een beroep doen op Georginio Wijnaldum. De middenvelder van Liverpool miste al ruim twee jaar geen wedstrijd van Oranje.

"Van mezelf ben ik best fit en nooit echt blessuregevoelig geweest", vertelt de 26-jarige Wijnaldum in gesprek met NRC Handelsblad. "Voor anderen is dat minder makkelijk praten. Het is deels geluk, maar ik doe er wel alles aan om het risico te verkleinen. Ik doe veel oefeningen voor corestability en probeer op de momenten rust te pakken."

Wijnaldum speelt momenteel ook nog eens veel wedstrijden bij Liverpool, maar dat levert geen lichamelijke problemen op voor de middenvelder. "Andere jongens hebben daar wat meer moeite mee, maar de Premier League ligt mij wel. Ook de manier waarop we bij Liverpool willen spelen. Dat tempo heb ik altijd al in mijn spel gehad", stelt de geboren Rotterdammer.

Dat Wijnaldum momenteel zo fit is, is ook te danken aan Liverpool-trainer Jürgen Klopp. Volgens de oud-speler van Feyenoord en PSV doet de Duitser veel om zijn ploeg fit te krijgen. "Vooral in de voorbereiding trainde Klopp heel hard, om fit te worden. Nu trainen we wel hard, maar niet meer zó hard. Alles is bij hem gericht op oefenvormen om de tegenstander van die week pijn te doen", aldus Wijnaldum.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner