12.11.2016 19:23

Danny Blind: “4-3-3 tegen Luxemburg”

Danny Blind spreekt de pers toe in aanloop naar het WK-kwalificatieduel in en tegen Luxemburg. (12-11-2016)
Danny Blind spreekt de pers toe in aanloop naar het WK-kwalificatieduel in en tegen Luxemburg. (12-11-2016)

Het Nederlands elftal gooit zondag (18:00) in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg vol op de aanval. Dat liet Danny Blind zojuist weten in de persconferentie vooraf het duel tegen de dwergstaat.

Met Arjen Robben weer terug in de ploeg wil Oranje domineren tegen de nummer 130 van de wereldranglijst. “Luxemburg zal het spel wel aan ons laten, daar heb ik mijn formatie al op aangepast”, zei bondscoach Danny Blind zelfverzekerd naast het Stade Josy Barthel. “We spelen 4-3-3 en ook de middenvelders zijn aanvallend ingesteld.”

Wie de basiself gaan vormen, wilde Blind niet verklappen. De spelers zelf zijn al wel ingelicht door de bondscoach. Het lijkt erop dat Bart Ramselaar op het middenveld de plek overneemt van Stijn Schaars, die woensdag in de oefeninterland tegen België (1-1) geblesseerd uitviel. Bas Dost vervangt Vincent Janssen (hersenschudding) in de spits en Robben komt in de ploeg voor Jeremain Lens. Rechts achterin moet Joël Veltman vermoedelijk plaatsmaken voor Joshua Brenet.

Bij winst op bezoek bij Luxemburg kan Nederland op gelijke hoogte komen met nummer twee Zweden in poule A. De tweede plaats zorgt voor een mogelijke plaats in de play-offs voor het Wereldkampioenschap in Rusland in 2018.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner