12.11.2016 20:42

Oostenrijk verliest thuis van Ierland

Jonathan Walters (m.) verstuurt een pass tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Oostenrijk. Klein (l.) en Schöpf kunnen enkel toekijken. (12-11-2016)
Jonathan Walters (m.) verstuurt een pass tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Oostenrijk. Klein (l.) en Schöpf kunnen enkel toekijken. (12-11-2016)

Ierland heeft, dankzij de zege bij Oostenrijk tijdelijk de koppositie in poule D overgenomen van Servië. In een uitverkocht Ernst Happel Stadion ging de Ieren er zaterdag met de winst vandoor: 0-1.

De enige treffer van de wedstrijd kwam op naam van James McLean. Kort na rust scoorde hij de winnende. De zege van de Ieren betekent alweer de derde overwinning in de laatste vier WK-kwalificatiewedstrijden. Door de zege staat het land bovenaan in poule D, met tien punten uit vier wedstrijden.

Voor Oostenrijk betekende de nederlaag een einde van een serie van tien competitieve thuiswedstrijden, waarin het Alpenland niet wist te verliezen. Door de nederlaag bezetten de Oostenrijkers nu de vierde plaats op drie punten van nummer twee Servië. Servië komt later op de zaterdagavond nog in actie. Op bezoek bij Wales gaan de Serviërs op jacht naar de herovering van de eerste plaats.

Georgië en Moldavië blijven de onderste ploegen in groep D na het onderlinge gelijkspel: 1-1. Valeri Qazaishvili, door Vitesse verhuurd aan Legia Warschau, had Georgië na ruim een kwartier op voorsprong gezet. Na de pauze maakte Alexandru Gaţcan gelijk. Georgië heeft twee punten bij elkaar gesprokkeld, terwijl Moldavië het eerste punt van de WK-kwalificatieperiode voor het toernooi in Rusland pakte.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner