12.11.2016 21:39

Hazard draagt weer aanvoerdersband België

Eden Hazard neemt de honneurs als tijdelijk aanvoerder van de Rode Duivels waar tijdens de persconferentie voorafgaand aan België - Estland. (12-11-2016)
Eden Hazard neemt de honneurs als tijdelijk aanvoerder van de Rode Duivels waar tijdens de persconferentie voorafgaand aan België - Estland. (12-11-2016)

In het WK-kwalificatieduel met Estland zal Eden Hazard opnieuw de aanvoerdersband dragen bij België. De aanvaller van Chelsea krijgt de voorkeur van bondscoach Roberto Martínez, omdat eerste keus Vincent Kompany niet fit genoeg is om te spelen.

De Spaanse oefenmeester had Kompany opgeroepen voor de interlandperiode, waarin het tegen Nederland en Estland uitkomt. Het doel van Martínez om zijn dertigjarige kapitein wedstrijdritme te laten opdoen, mislukte. De centrale verdediger is niet fit genoeg om te spelen tegen Estland, maar blijft wel bij de selectie van de Rode Duivels.

Volgens Hazard is het van belang dat Kompany in België bij de selectie blijft. “Iedereen kent de rol van Vincent in onze ploeg”, vertelde de speler van Chelsea tijdens de persconferentie. “Hij praat veel. Iedereen luistert naar Vincent en hij blijft hoe dan ook onze kapitein. Hopelijk voor hem, maar ook voor ons, is hij snel weer speelklaar. De nationale ploeg is een stuk sterker met een Vincent Kompany op topniveau.

Hazard ziet het tijdelijke aanvoerderschap van zijn land wel als een eer. “Natuurlijk vind ik het leuk, maar belangrijk is de band niet voor mij. Zonder de band zal ik even hard mijn best doen. Ik probeer mijn verantwoordelijkheden te nemen, maar ik ben niet zo’n prater als Vincent.”

Bij winst tegen Estland doet België goede zaken in poule H van de WK-kwalificatiestrijd op weg naar Rusland. De Belgen staan samen met Griekenland bovenaan en willen zich rechtstreeks plaatsen voor het eindtoernooi in 2018. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner