13.11.2016 13:53

Hazard geniet van 'voorbeeld' Henry bij België

Thierry Henry (r.) schudt vriendschappelijk de hand van middenvelder Eden Hazard. (01-09-2016)
Thierry Henry (r.) schudt vriendschappelijk de hand van middenvelder Eden Hazard. (01-09-2016)

Thierry Henry is sinds kort werkzaam als assistent-trainer bij de Belgische nationale ploeg. Sterspeler Eden Hazard geniet volop van de samenwerking met de Fransman. De middenvelder van Chelsea was vroeger groot fan van Henry als voetballer.

Na het teleurstellend verlopen EK in Frankrijk vertrok bondscoach Marc Wilmots bij België. Roberto Martínez werd benoemd tot zijn opvolger en die haalde Henry bij zijn technische staf. Hazard is blij met Henry op het trainingsveld te mogen staan. "Iedereen kent mijn liefde voor het Franse elftal. Toen ik jonger was, keek ik meer naar Thierry en Frankrijk dan naar de Belgische nationale ploeg", laat Hazard weten aan L'Equipe.

"Daarom is het voor mij een eer om hem als coach te hebben. Hij leert ons veel", vervolgt de 25-jarige middenvelder van Chelsea. "Ook al is hij niet altijd aanwezig bij de trainingssessies, zijn aanwezigheid tijdens de standaardsituaties haalt het beste bij ons naar boven." België neemt het zondagavond (20:45) een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De Rode Duivels gaan na drie wedstrijden aan kop in groep H met negen punten. Ook Griekenland heeft tot nu toe geen puntverlies geleden, maar heeft een minder doelsaldo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner