13.11.2016 15:35

Martínez: "Kun je niet maken als voetballer"

Roberto Martínez is sinds afgelopen zomer bondscoach van België en dat bevalt de Spaanse oefenmeester erg goed. De oud-trainer van Everton en Swansea City ziet zijn baan bij de Rode Duivels als een enorme uitdaging.

Martínez probeert als bondscoach zijn liefde voor het spelletje over te brengen op zijn spelersgroep. "Voetbal is voor mij meer dan een passie, het is een way of living", vertelt de Belgische keuzeheer in De Zondag. "Je geluk hangt ervan af. Als je verliest, kan je als coach nooit echt relaxed zijn. Wie het omgekeerde vertelt, liegt", laat de bondscoach van de Rode Duivels weten.

De 43-jarige Spanjaard neemt zijn vak erg serieus en vindt dat zijn spelers dat ook moeten doen. "Voetbal is mijn leven. Ik heb bijvoorbeeld nooit alcohol gedronken. Ik vind dat dat niet hoort als je het wilt maken als voetballer." Martínez stelt hoge verwachtingen van een speler in zijn selectie. "Als je deel uitmaakt van een team, moet je als individu opofferingen maken, ook naast het veld."

"Let op: ik beoordeel de spelers in de eerste plaats op hun prestaties. Ik kan ook niemand verbieden alcohol te drinken. Maar ik wijs hen wel op de gevaren. Ik heb fysiotherapie gestudeerd, ik weet hoe een lichaam werkt. De eerste twee uur na een wedstrijd zijn cruciaal om te herstellen. Als je dan alcohol drinkt, werk je dat herstel tegen", aldus Martínez.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner