13.11.2016 17:03

Blind gunt Ramselaar en Brenet basisplaats

Bondscoach Danny Blind heeft naast de noodgedwongen wijzigingen nog twee opvallende veranderingen in zijn basisopstelling doorgevoerd. De PSV’ers Joshua Brenet en Bart Ramselaar staan aan de aftrap, terwijl Joël Veltman door de keuzeheer gedegradeerd is tot bankzitter voor het WK-kwalificatieduel tegen Luxemburg. Ramselaar speelt in plaats van de geblesseerde Stijn Schaars.

Zowel Brenet als Ramselaar debuteerden afgelopen week tegen België als invaller, waardoor dit hun basisdebuut is. Daarnaast staan ook Bas Dost en Arjen Robben in de basis. Zij vervangen Vincent Janssen en Jeremain Lens. Dit duo stond tegen de Belgen nog in de startopstelling, maar daarin moesten zij voortijdig het veld ruimen wegens respectievelijk een hoofd-, en hamstringblessure. De basisplek van Robben was al ingecalculeerd. Tegen de Rode Duivels werd hij uit voorzorg aan de kant gehouden.

Blind houdt voor de rest vast aan dezelfde spelers. Maarten Stekelenburg is de doelman van Oranje. Voor de keeper van Everton spelen van links naar rechts Daley Blind, Virgil van Dijk, Jeffrey Bruma en dus Brenet. Naast Ramselaar zijn Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen de andere middenvelders. De laatste aanvaller, naast Dost en Robben, is Wesley Sneijder.

Bij de Luxemburgers ontbreekt Aurélien Joachim. De aanvaller die tussen 2012 en 2014 voor RKC Waalwijk en Willem II speelde, haakte deze week af wegens een blessure. Joachim, momenteel actief voor SK Lierse, kampt met een kwetsuur aan zijn lies. Ook Christopher Martins, Lars Gerson en Anthony Moris, normaliter basisspelers bij de ploeg van Luc Holtz, zijn afwezig. Joachhim zit wel op de bank, maar wordt in de spits vervangen door Daniël Da Mota.

De wedstrijd is vanaf 18.00 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner