13.11.2016 16:59

Dier liet interlandcarrière bij Portugal schieten

Eric Dier (r.) in actie als international van Engeland op het EK in Frankrijk. (11-06-2016)
Eric Dier (r.) in actie als international van Engeland op het EK in Frankrijk. (11-06-2016)

Eric Dier speelde al veertien duels als international van Engeland, maar had ook als speler van EK-winnaar Portugal op het veld kunnen staan. De middenvelder van Tottenham Hotspur beschikt over twee nationaliteiten. Dier sprak in het verleden zelfs met de Portugese voetbalbond.

Dier zag het levenslicht in het Engelse Cheltenham, maar verhuisde op zevenjarige leeftijd met zijn ouders naar Portugal. De middenvelder genoot zijn jeugdopleiding daarom bij Sporting CP in Lissabon. Vijf jaar geleden kwam hij op de radar van de Engelse voetbalbond en werd hij jeugdinternational. "Ik ben Engels. Ik heb nooit het tegenovergestelde beweerd. Ik ben honderd procent Engels", stelt Dier. "Maar ik was erg blij dat Portugal het EK won, nadat wij waren uitgeschakeld."

"Ik heb nooit gedacht: 'ik had voor Portugal moeten spelen'", zo verzekert de 22-jarige middenvelder. "Veel Brazilianen komen voor Portugal uit, maar daar was ik als kind al geen fan van. Ik had toen al het idee dat ik voor Engeland wilde uitkomen. Ik ben een Engelsman, maar Portugal is mijn thuis. En ja, ik heb met vertegenwoordigers van de Portugese voetbalbond gesproken. Net als Sporting, ja. Maar het leidde tot niets en nu is het een beetje te laat..."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner