13.11.2016 21:57

Depay: "Ik ging met vertrouwen het veld in"

Memphis Depay (l.) zet Oranje na een klein uur spelen op een 1-2 voorsprong tegen Luxemburg. (13-11-2016)
Memphis Depay (l.) zet Oranje na een klein uur spelen op een 1-2 voorsprong tegen Luxemburg. (13-11-2016)

Memphis Depay leidde Oranje zondagavond naar de zege op Luxemburg (1-3). Ondanks dat Memphis bij United nauwelijks aan spelen toekomst, had hij vertrouwen in zijn invalbeurt.

"Dit is een lekker gevoel. Ik kreeg de kans om erin te komen en het liep. Ik kreeg ballen ingespeeld en kon mijn acties maken", aldus Memphis in gesprek met de NOS. Bij zijn club Manchester United mocht de aanvaller geen enkele Premier League-wedstrijd in de basis starten.

"Ik ging met vertrouwen het veld in. De eerste balaanname was goed, ik ging gelijk mijn tegenstander opzoeken en probeerde voor dreiging te zorgen. Dat lukte en dat geef tje een lekker gevoel naarmate de wedstrijd vordert."

Na een rake kopbal, ging Memphis ook achter een vrije trap staan. Waar hij bij PSV geregeld een vrije trap binnenschoot, liet Depay zien het kunstje niet verleerd te zijn. "Ik kan het nog steeds, die vrije trappen. Dan is het lekker dat 'ie erin gaat. Het is belangrijk om ze met vertrouwen te nemen. Ik weet dat ik die trap heb, dus als ze dan komen wil ik ze graag nemen."

Het werd de wedstrijd van Memphis Depay, maar bij Manchester United wil het maar niet lopen. Everton-trainer Ronald Koeman liet zondagochtend optekenen geïnteresseerd te zijn in de buitenspeler, maar de hoofdrolspeler wilde er zelf weinig over kwijt. "Mijn focus ligt op United. Ik ga daarheen en mijn stinkende best doen. Over Everton kan ik niet veel zeggen. United is nu het belangrijkste, vanaf daar zien we wel verder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner