13.11.2016 22:15

Brenet raakte niet in paniek na tegengoal

Joshua Brenet (l.) strijdt met Daniël Da Mota (r.) om de bal. (13-11-2016)
Joshua Brenet (l.) strijdt met Daniël Da Mota (r.) om de bal. (13-11-2016)

Joshua Brenet stond zondagavond voor het eerst in de basis van het Nederlands elftal. Op bezoek bij Luxemburg (1-3) maakte de rechtsback vlak voor rust een overtreding, waardoor Luxemburg vanaf de stip op gelijke hoogte kon komen.

"Het was net 1-1 en net voor rust, dus ik was wel blij dat we nog op voorsprong kwamen. Hij sneed me af en tikte hem van achter aan. Volgens de scheidsrechter had ik getrokken, maar ik had hem alleen aangetikt", aldus Brenet in gesprek met de NOS.

Brenet debuteerde voor Oranje afgelopen woensdag tegen België (1-1), maar mocht zondagavond voor het eerst zijn opwachting maken in de basis. Ondanks de tegenvaller, bleef Brenet rustig. "Op dat moment is het echt klote. Maar ik raakte niet in paniek. Ik moest cool blijven en je hebt alle vertrouwen in het team dat we gaan scoren en de punten pakken. Paniek is nergens voor nodig."

De overwinning van Oranje kwam pas na rust tot stond, toen sterkhouders Wesley Sneijder en Arjen Robben het veld al hadden verlaten. Brenet miste de twee sterspelers absoluut niet. "Je hebt precies dezelfde spelers op de bank zitten die evenveel kwaliteiten hebben. We hebben genoeg kwaliteit in het team. Memphis valt in en kan ook het spel bepalen en de wedstrijd beslissen. Tuurlijk zijn Robben en Sneijder wereldspelers, maar je moet ook vertrouwen in je andere spelers hebben. Je moet op het hele team bouwen in plaats van op twee spelers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner