14.11.2016 09:53

Van Hanegem kritisch op spel van Memphis

Memphis Depay loopt tevreden het veld af na de 3-1 overwinning van Nederland bij Luxemburg. (13-11-2016)
Memphis Depay loopt tevreden het veld af na de 3-1 overwinning van Nederland bij Luxemburg. (13-11-2016)

Willem van Hanegem is kritisch op het optreden van het Nederlands elftal tegen Luxemburg (1-3) in de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. Vooral Memphis Depay moest het ontgelden bij de oud-international.

Memphis was met twee doelpunten van grote waarde. "Ik heb me gestoord aan Memphis. Goed dat hij twee doelpunten maakt hoor, maar hij speelde helemaal niet goed. Ik snap ook niet waarom hij zo raar gaat doen na die doelpunten. Moet hij zo'n showtje opvoeren bij de cornervlag. Nou, in onze tijd had hij daar lekker in zijn eentje gestaan", schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

De vleugelaanvaller kampt met een uitzichtloze situatie bij Manchester United. De laatste tijd zit hij zelfs niet meer bij de wedstrijdselectie van trainer José Mourinho. "Als ik het bij Manchester United voor het zeggen had, was er nog geen plek voor hem. Maar het treurige is ook dat Memphis zelf nu waarschijnlijk wel denkt dat hij heel goed heeft gespeeld."

Van Hanegem had wel positieve woorden over voor Bart Ramselaar, die op het middenveld startte. "Wie ik wél goed vond spelen was Ramselaar. Ook omdat hij zo zijn best deed. Dat klinkt als de gewoonste zaak van de wereld, maar sommige van die jongens lijken er gewoon geen zin in te hebben. Ramselaar heeft daar geen last van. Het was soms zelfs aandoenlijk om te zien hoe hij er voor ging."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner