14.11.2016 11:47

Mertens: "Gevoel dat ik meer vertrouwen krijg"

Jeremain Lens (l.) houdt zich tijdens Nederland - België in als Dries Mertens (r.) het op zijn heupen krijgt. (09-11-2016)
Jeremain Lens (l.) houdt zich tijdens Nederland - België in als Dries Mertens (r.) het op zijn heupen krijgt. (09-11-2016)

Dries Mertens is tot eigen tevredenheid niet meer een regelmatige bankzitter bij het nationale elftal van België. De speler van Napoli begon zondag in de basis tegen Estland (8-1). Hij maakte twee doelpunten en dwong een verdediger tot een eigen treffer.

Onder de vorige bondscoach Marc Wilmots was Mertens allesbehalve zeker van een basisplaats. Roberto Martínez gelooft wel volledig in de vleugelaanvaller. "Ik ben heel tevreden. Tegen Nederland was ik dat niet. Misschien omdat het een vriendschappelijke wedstrijd was. Nu hadden we plezier. Iedereen had er wel zin in", vertelt Mertens in de Belgische media.

"En ikzelf heb onder de coach het gevoel dat ik meer vertrouwen krijg. Ik was erop gebrand om goed te presteren. De vorige keren had ik na een mindere prestatie misschien op de bank gezeten. Nu kreeg ik van de bondscoach het vertrouwen. Vroeger kon ik geen continuïteit aanbrengen omdat ik de wedstrijd erna toch niet mocht starten. Nu wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner