14.11.2016 13:30

De Roon: "Er ging een rilling door mijn lijf"

Marten de Roon (l.) komt in het veld voor Bart Ramselaar (r.) tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Luxemburg - Nederland (13-11-2016).
Marten de Roon (l.) komt in het veld voor Bart Ramselaar (r.) tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Luxemburg - Nederland (13-11-2016).

Marten de Roon was gespannen toen hij zondagavond tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (3-1 winst) mocht debuteren in het Nederlands elftal. De middenvelder van Middlesbrough kwam drie minuten voor tijd in het veld voor Bart Ramselaar.

Bondscoach Danny Blind wisselde tijdens de rust al twee keer, waardoor De Roon zijn debuut uit leek te moeten stellen. "Omdat het ook nog eens 1-1 stond was het logischer dat Luuk de Jong of Leroy Fer als breekijzer zou invallen. Gelukkig speelde Memphis geweldig en werd het 2-1. Toen ik vervolgens Ramselaar zag hinken mocht ik gaan warmlopen en na de 3-1 werd ik geroepen. Toen wist ik dat het zover was."

"Dit pakken ze me nooit meer af. Fantastisch dat ik dit heb mogen meemaken", vervolgt de middenvelder tegenover NUsport. "Er ging een rilling door mijn lijf. Mede door het slechte veld was het lastig om er in die paar minuten meteen te staan. Mijn hart zat in mijn keel, maar dat maakte me niet uit. Zo kort als het was, ging het best goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner