16.11.2016 11:23

De Roon: "Ik zal geen Wesley Sneijder worden"

Marten de Roon tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal tijdens het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. (13-11-2016)
Marten de Roon tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal tijdens het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. (13-11-2016)

Zijn debuut in het Nederlands elftal smaakt naar meer voor Marten de Roon. Tijdens het WK-kwalificatieduel met Luxemburg (1-3 zege) mocht de middenvelder enkele minuten meedoen. De Roon weet ook dat hij werd opgeroepen vanwege de vele blessures.

"Ik weet ook wel dat Kevin Strootman geschorst was en Davy Pröpper geblesseerd, maar toch denk ik dat ik met mijn spel iets aan het Nederlands elftal kan toevoegen", vertelt de oud-speler van sc Heerenveen aan Voetbal International. "Oranje heeft veel goede spelers, maar ik differentieer me door mijn duelkracht en het vermogen een bal af te pakken."

"Het is niet zo dat Oranje nog domineert in de wedstrijden tegen de grote voetballanden. Dus wordt er iets anders gevraagd en ik denk dat ik dat kan bieden. Ik ben op dit moment de international met de minste minuten, dat kunnen er echt meer worden. Ik heb zeker het gevoel dat ik bij Oranje kan blijven."

Bondscoach Danny Blind wil dat De Roon dominanter in balbezit wordt. "Daar heb ik met de trainer over gesproken. Maar ik zal geen Wesley Sneijder worden die de creatieve oplossingen bedenkt. Ik moet vooral de dingen blijven doen waar ik goed in ben, daar kom ik het verst mee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner