21.11.2016 20:29

Sprookje Turkse stuntkoploper duurt voort

Medipol Başakşehir F.K is ook na deze week nog de trotse koploper in de Turkse SüperLig. De ploeg uit Istanbul had het in eigen huis lang lastig met laagvlieger Çaykur Rizespor, maar won wel: 2-1.

Het was voormalig NEC-speler Jakob Jantscher die de bezoekers in de eerste helft op een 0-1 voorsprong bracht, maar die hield niet lang stand. Nog voor rust was het
Emre Belözoğlu, oud-speler van onder andere Internazionale en Newcastle United die de borden in evenwicht bracht. Het leek lang op een gelijkspel uit te draaien, maar in de slotminuut werd het anders.

Alexandru Epureanu, de Moldavische verdediger, bezorgde de thuisploeg in extremis nog de winst. Hierdoor wipt Medipol weer over Beşiktaş heen in de ranglijst en staat het ook na elf wedstrijden nog ongeslagen bovenaan. Zaterdag mag Medipol op bezoek naar de directe achtervolger om de koppositie te verdedigen. Elders won Antalyaspor de uitwedstrijd bij Trabzonspor met 0-1.