25.11.2016 21:28

Ventura ziet nog steeds potentie in Balotelli

Na een aantal moeilijke seizoenen is Mario Balotelli weer de goaltjesdief zoals voetbalfans hem kennen. In dienst van OGC Nice scoort hij veel en laat de spits zijn kwaliteiten zien. Dit is ook Giampiero Ventura, de Italiaanse bondscoach, opgevallen.

Balotelli staat in Frankrijk, waar hij op huurbasis speelt, inmiddels op zes doelpunten in evenveel wedstrijden, terwijl hij ook in de Europa League trefzeker was. OGC Nice is daarnaast de trotse koploper in de Ligue 1. "Balotelli doet momenteel wat zijn potentieel hem altijd liet doen." Een rentree bij het nationale elftal van Italië lonkt als Balotelli zo doorgaat, maar dan moet hij geen fratsen meer uithalen.

"Het gaat niet alleen om de kwaliteiten die je nodig hebt om geselecteerd te worden, je moet ook nuttig voor het team kunnen zijn", gaat Ventura verder in gesprek met Sky Italia. "Het is de grote valkuil van Balotelli. Hij heeft de kwaliteiten, maar alles daarbuiten kan een probleem vormen. Hij moet nu een beslissing maken, hij moet het pad met eergevoel, plichtsbesef en leiderschap volgen."

Balotelli speelde op het Wereldkampioenschap in Brazilië zijn laatste interland voor Italië. Hij speelde slechts een helft mee tegen Uruguay en zag daarna zijn land onderuit gaan tegen de Zuid-Amerikanen, waardoor de Azzurri niet verder kwamen dan de groepsfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner