30.11.2016 16:15

Southgate definitief bondscoach Engeland

De Engelse voetbalbond heeft Gareth Southgate definitief aangesteld als bondscoach van Engeland. De trainer fungeerde tijdens de afgelopen vier interlands al als interim-bondscoach van The Three Lions.

Dinsdag werd al duidelijk dat Southgate aangesteld zou worden als bondscoach van Engeland, woensdag kwam de bevestiging vanuit de FA. Southgate heeft een contract voor vier jaar getekend, waardoor hij minimaal tot het EK in 2020 actief zal blijven als bondscoach van Engeland. "Ik ben ontzettend trots op mijn aanstelling als bondscoach van Engeland", aldus Southgate. "Nu ik de baan definitief heb, wil ik echter ook succes boeken met Engeland."

"Ik heb de afgelopen periode genoten van mijn werk en ik zie ontzettend veel potentie", vervolgt Southgate zijn verhaal. "Ik zal er alles aan doen om dit land een team te geven waar ze trots op kunnen zijn. Ik wil dat de mensen weer kunnen genieten van het nationale elftal. Het harde werken zal nu beginnen", aldus de bondscoach, die in 2006 zijn spelerscarrière beëindigde bij Middlesbrough.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner