06.12.2016 09:47

Metaj droomt in Tweede Divisie van Kosovo

Shkodran Metaj (r.) probeert een poging van Koen Bosma (l.) te blokken tijdens het competitieduel HHC Hardenberg - AFC (26-11-2016).
Shkodran Metaj (r.) probeert een poging van Koen Bosma (l.) te blokken tijdens het competitieduel HHC Hardenberg - AFC (26-11-2016).

Shkodran Metaj speelt tegenwoordig in de Tweede Divisie bij HHC Hardenberg, maar de middenvelder hoopt stiekem nog op een interlandcarrière bij Kosovo. Metaj debuteerde in het verleden al voor de Kosovaarse ploeg.

In 2014 kreeg Metaj een berichtje van bondscoach Albert Bunjaki. "Hij vroeg of hij me kon bellen en ik zei: natuurlijk kan dat. Vervolgens legde hij me de situatie voor, op 5 maart volgde de eerste officiële wedstrijd van het team van Kosovo. Daar nodigde hij mij voor uit en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik dacht: de kans dat ik het Nederlands elftal haal is even groot als de kans dat ik de Staatsloterij win. Goed, ik antwoordde met een volmondig 'ja'. Hij zei: 'ik heb jou ook gevolgd bij FC Emmen en ik ben zelfs een keer in het stadion geweest'. Dat was volledig langs me heen gegaan." 

Het niveau van de Kosovaarse ploeg is inmiddels van een hoog niveau, weet ook Metaj. "Het zijn echt geen pannenkoeken, hè! Neem die Celina van Twente, die is verschrikkelijk talentvol. Dan heb je Milot Rashica van Vitesse en Arber Zeneli van sc Heerenveen nog. Misschien ontstijgen zij het niveau van hun clubs zelfs", vervolgt Metaj tegenover TweedeDivisie.org. Metaj weet dat de kans klein is dat hij nog opgeroepen wordt voor Kosovo. "Ja, dat vind ik ook wel pijnlijk. Het is prachtig als je voor je land uit mag komen. Zo'n land is helemaal voetbalgek en staat compleet op zijn kop. Ik weet natuurlijk niet hoe het is om voor het grote Oranje te spelen, maar iedereen kijkt naar jou als speler. Iedereen wil wat van je. Dat gebeurde mij dus ook en dat is iets wat je nooit vergeet." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner