12.12.2016 20:26

Verliezend Fenerbahçe ziet top drie uitlopen

Fenerbahçe heeft zichzelf enkele dagen na het uitschakelen van Feyenoord in de Europa League een zeer slechte dienst bewezen door in de SüperLig onderuit te gaan. Tegen Antalyaspor werd er met een minimaal verschil verloren. Yekta Kurtuluş scoorde voor de ploeg, waar Samuel Eto'o bijna het hele duel speelde.

Bij Fenerbahçe zaten Robin van Persie en Gregory van der Wiel niet bij de wedstrijdselectie, Jeremain Lens werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald door trainer Dick Advocaat. Concurrenten Beşiktaş en Galatasaray wonnen wel in de veertiende speelronde van de Turkse competitie, terwijl koploper Medipol Başakşehir F.K gelijkspeelde. Hierdoor loopt de top drie uit op Fenerbahçe, dat nu zeven punten minder heeft dan de nummer één.

Overigens werd het enige doelpunt in de wedstrijd tussen Antalyaspor en Fenerbahçe ook opgedragen aan de Turkse politiemacht. Zaterdag werd er een aanslag gepleegd in Istanbul, bij het stadion van Beşiktaş. Daar kwamen 38 mensen bij om, waarvan dertig politieagenten. In de wedstrijd van Galatasaray vierde een speler al zijn doelpunt met drie politiemannen, die een knuffel kregen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner