15.12.2016 09:17

Seedorf: "Die kans heb ik niet gehad"

Clarence Seedorf trekt FC Barcelona uit de koker tijdens de loting van de Champions League (25-08-2016).
Clarence Seedorf trekt FC Barcelona uit de koker tijdens de loting van de Champions League (25-08-2016).

Clarence Seedorf speelde 87 interlands namens het Nederlands elftal, maar dat hadden er volgens hemzelf veel meer kunnen zijn. Wegens vooroordelen werd Seedorf door twee bondscoaches echter steevast genegeerd.

Seedorf was woensdagavond aanwezig in De Kuip en gaf het startstein voor de anti-discriminatie-campagne van de KNVB. "Verschil maken begint bij het uitgaan van vooroordelen. En ik ben op basis van vooroordelen door twee bondscoaches structureel niet geselecteerd voor Oranje", vertelt Seedorf aan het Algemeen Dagblad. "Dan vraag ik me af: hoe kun je nou op basis van vooroordelen een speler niet selecteren? Áls je die vooroordelen al hebt, dan ga je toch met elkaar in gesprek om die uit de wereld te helpen?"

"Die kans heb ik niet gehad", vervolgt Seedorf. "Begrijp me goed: ik ben gelukkig, slaap prima, en op vooroordelen afgaan is iets heel anders dan discrimineren of puur racisme. Alleen begint verschil maken daar wél mee." Seedorf won met drie verschillende clubs de Champions League en is één van de meest gerespecteerde personen in de voetbalwereld. "Op basis van de status die jij net schetst en die ik in het buitenland ook zo ervaar, vind ik het gek dat ik op zo weinig EK's en WK's namens Nederland heb gespeeld. Zonder vooroordelen aan mijn adres was ik recordhouder van het Nederlands elftal geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner