30.12.2016 09:12

Blind: "Van Persie komt gewoon ter sprake"

Robin van Persie draagt de aanvoerdersband bij de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Nederland. (06-09-2015)
Robin van Persie draagt de aanvoerdersband bij de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Nederland. (06-09-2015)

Danny Blind kan zich als bondscoach van het Nederlands elftal niet vinden in de woorden van Robin van Persie. De aanvaller is van mening dat de coach het afgelopen jaar meer contact met hem had moeten onderhouden. Van Persie kreeg al geruime tijd geen oproep meer voor Oranje.

Van Persie is kritisch op de manier van communiceren van Blind. "Robin heeft grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal gehad. Juist daarom heb ik in 2015 voor Kazachstan-uit uitvoerig uitgelegd waarom ik hem een eerste keer ging passeren. In een persoonlijk gesprek. Drie dagen later voor Tsjechië-thuis heb ik dat opnieuw gedaan", aldus Blind in het Algemeen Dagblad.

"Hoefde die twee keer niet, maar ik vond dat passen bij een speler van zijn status. Vervolgens heb ik Robin ook weer uitleg gegeven bij het niet-selecteren van hem na de mislukte kwalificatie. Een volgend belletje moet volgens mij zijn wanneer je als coach besluit af te gaan wijken van je lijn. Anders ga je valse verwachtingen wekken."

"Niet onbelangrijk in deze: ik had geen intentie om af te wijken, omdat Vincent Janssen zich op een geweldige manier aandiende in 2016." Van Persie is niet uit beeld bij Blind. "Hij komt gewoon ter sprake in de wekelijkse stafvergaderingen, want we volgen alle spelers. Van Persie had de laatste tijd ook wedstrijden bij Fenerbahçe waarin het er positief uitzag wat hij deed."

"Maar ja, hij is weer geblesseerd geraakt. En de wedstrijd tegen Feyenoord bijvoorbeeld, bij terugkeer toch in eigen land, was niet goed. Dan mis ik de dreiging. Als spits moet je aanwezigheid meer omvatten dan een paar momenten in wedstrijden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner