17.01.2017 14:26

Van Gaal hekelt groter aantal deelnemers WK

Louis van Gaal is het niet eens met de beslissing van de FIFA om het aantal deelnemende landen op het WK uit te breiden. Vanaf 2026 maken 48 nationale teams kans op de prestigieuze trofee. Van Gaal heeft met stijgende verbazing kennisgenomen van het besluit.

"Ik ben daar niet voor. Ik heb jaren terug al geroepen dat je op een WK de besten tegen de besten moet laten spelen en dat we een niveau A, een niveau B en een niveau C moeten hebben in de wereld. Dat model kan je bij het ijshockey zo ophalen. Je kunt van elkaar leren in de sport. Maar de voetbalwereld is zo conservatief, daar gaat men niet bij een andere organisatie kijken", aldus Van Gaal in gesprek met De Telegraaf.

"Wat er nu gebeurt is funest voor de besten én voor de slechtsten als die tegen elkaar moeten spelen. Maar ja, het is het commerciële plaatje van Infantino. Dat komt de sport niet ten goede", stelt Van Gaal. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal kreeg maandagavond een oeuvre-award overhandigd. Van Gaal kreeg deze van de overheid en het bedrijfsleven voor zijn jarenlange verdiensten voor Nederland als trainer in het topvoetbal. De oefenmeester liet weten waarschijnlijk niet meer terug te keren als coach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner