25.02.2017 10:42

Voorzitter wil Benzema terug bij Frankrijk

Als het aan Noël Le Graët ligt keert Karim Benzema zo snel mogelijk terug in de selectie van het nationale elftal van Frankrijk. De voorzitter van de Franse voetbalbond heeft veel respect voor de spits.

"Ik heb veel bewondering voor deze jongen. Hij is een vaste waarde bij Real Madrid. Daar moet je veel vastberadenheid voor hebben, want het is niet makkelijk. Hij is op Europees niveau de beste aanvaller die Frankrijk op dit moment heeft." Benzema speelde in oktober 2015 zijn laatste interland in dienst van Frankrijk, hij was twee keer trefzeker in de oefeninterland tegen Armenië.

Sindsdien stond vooral de interlandcarrière van de Real Madrid-spits in het teken van schandalen. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij een omkoop- en chantageschandaal, waarbij landgenoot Mathieu Valbuena betrokken was. Door de affaire miste Benzema het Europees kampioenschap in eigen land. "De rechtszaak heeft naar mijn gevoel veel te lang geduurd", is Le Graët kritisch.

"Voor mij is het klip en klaar: Karim is niet geschorst dus hij kan worden opgeroepen. Het is volledig aan bondscoach Didier Deschamps. Als Karim zo blijft presteren, zal hij op een dag terugkeren bij de nationale ploeg." Benzema werd in het verleden drie keer uitgeroepen tot beste voetballer van Frankrijk, hij speelde een kleine honderd interlands voor de Haantjes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner