08.03.2017 12:32

Blind met vertrouwen richting Bulgarije

Oranje-bondscoach Danny Blind leeft met vertrouwen toe naar het WK-kwalificatieduel met Bulgarije dat eind deze maand op de rol staat. Winst is cruciaal om het richting Rusland begaanbaar te houden.

Later deze woensdag maakt de Zeeuwse keuzeheer zijn voorselectie voor de wedstrijden tegen Bulgarije en Italië bekend. De viervoudig wereldkampioen komt namelijk voor een oefenwedstrijd naar Amsterdam. De aandacht gaat uiteraard voornamelijk uit naar de wedstrijd in Sofia, een pot die Blind 'geen makkie' noemt, maar wel spreekt de voormalig verdediger over een klus die hij met zijn ploeg denkt te kunnen klaren.

Nederland speelde in november voor het laatst een competitieve wedstrijd. In Luxemburg werd een 1-3 overwinning op de voetbaldwerg behaald. In de poule lijkt Frankrijk de gedoodverfde winnaar, waardoor Nederland met Bulgarije en Zweden lijkt te moeten strijden om de tweede plaats. Als runner-up is er vervolgens een play-off om alsnog kwalificatie voor de mondiale eindronde af te dwingen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner