16.03.2017 17:04

Defoe keek raar op: "Ik ken geen Gareth"

Jermain Defoe zit voor het eerst in vier jaar weer bij de selectie van de Engelse nationale ploeg. De aanvaller van Sunderland had alleen helemaal niet op een uitnodiging van bondscoach Gareth Southgate gerekend.

"Het was grappig. Ik kreeg een berichtje op m'n telefoon. Je ziet dan natuurlijk niet het volledige bericht. Het was van een Gareth. Ik kende helemaal geen Gareth. Wie is dit? Ik legde m'n telefoon neer en keek ernaar: Hallo Jermain, dit is Gareth Southgate. Kan ik je even bellen als je tijd hebt om te praten? Hoe denk je over het nationale elftal van Engeland?", aldus Defoe tegen de Daily Mirror.

De laatste interland van Defoe dateert van 2013, maar de 34-jarige trekt de kar bij Sunderland. Zijn goede spel heeft hem een uitnodiging van de nationale ploeg opgeleverd voor een vriendschappelijk duel met Duitsland en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen. "We hadden een goed gesprek. Het is een hele aardige man. Iemand waar ik nog tegen heb gespeeld." De laatste ontmoeting tussen Defoe en de bondscoach was op 20 augustus 2005. Southgate was verdediger bij Middlesbrough, dat op bezoek ging bij het Tottenham Hotspur van Defoe. Defoe scoorde het openingsdoelpunt, de andere treffer kwam op naam van Mido. Ook Edgar Davids en Michael Reiziger stonden toen op het veld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner