25.03.2017 08:34

Dost moet nu ook voor Nederland scoren

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Met Bas Dost in de punt van de aanval gaat het Nederlands elftal zaterdag vanaf 20.45 uur voor een uitzege op Bulgarije in de WK-kwalificatiereeks. De topschutter van de Portugese competitie, al goed voor 24 competitietreffers namens Sporting, krijgt in het lang niet volle Vasil Levski-stadion van Sofia de mogelijkheid om zijn prachtige seizoen nog meer kleur te geven.

Dost krijgt een kans in de basis omdat Vincent Janssen te ziek is om tegen de Bulgaren te spelen. De grote vraag is nog of bondscoach Danny Blind een debutant moet opstellen in Sofia. Verdediger Stefan de Vrij kampte ook vrijdag nog met een scheenbeenblessure en moest de training overslaan. Matthijs de Ligt en Wesley Hoedt komen in beeld als De Vrij moet afhaken.

Oranje kan zich tegen Bulgarije eigenlijk geen puntenverlies permitteren. De formatie heeft na vier kwalificatieduels net als Zweden drie punten minder dan koploper Frankrijk. Bulgarije volgt het Nederlands elftal op één puntje. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar in Rusland. De acht beste nummers twee van de negen poules krijgen een herkansing in de play-offs.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner