28.03.2017 10:29

Ten Cate zeer vereerd dat hij genoemd wordt

Nu de KNVB op zoek moet naar een opvolger van de ontslagen Danny Blind als bondscoach van Oranje, passeren meerdere namen de revue. Zo ook die van Henk ten Cate. De oud-trainer van Ajax is trots dat zijn naam is genoemd.

Onder meer Co Adriaanse en Willem van Hanegem zouden de aanstelling van Ten Cate wel zien zitten. "Als dit soort grote ex-spelers en –trainers mijn naam noemt, streelt dat me zeer", stelt de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk is het leuk als je met zo'n functie in verband wordt gebracht, maar je moet in de eerste plaats worden gevraagd. Daarna kun je er pas over nadenken of je het wilt of niet. Dus daar heb ik nu geen mening over."

De trainer van Al Jazira, club uit de Verenigde Arabische Emiraten, keek naar het duel Bulgarije - Nederland (0-2) en wat hij zag baarde hem zorgen. "Ik heb zaterdag in elk geval niet in de stoel gezeten en gedacht 'dat zal ik weleens beter doen'. Maar ik volg hier het Nederlands elftal en de Eredivisie op de voet. En Oranje staat er natuurlijk niet goed voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner