29.03.2017 08:08

Argentinië incasseert zonder Messi nederlaag

Zonder de nogal plotseling geschorste sterspeler Lionel Messi heeft Argentinië dinsdag in de WK-kwalificatie een pijnlijke nederlaag geïncasseerd.

De ploeg van bondscoach Edgardo Bauza verloor in de ijle lucht van La Paz met 2-0 van Bolivia. Voor de thuisploeg, gewend aan het voetballen op een hoogte van 3600 meter, kwamen Juan Carlos Arce en Marcelo Moreno tot scoren.

Messi kreeg amper zes uur voor het begin van de wedstrijd te horen dat hij voor vier interlands is geschorst wegens grof taalgebruik tegen een assistent-scheidsrechter afgelopen donderdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (1-0). De Argentijnse voetbalbond AFA tekende meteen beroep aan tegen de zware sanctie, maar kreeg daarmee de topscorer van FC Barcelona niet speelgerechtigd voor het duel met Bolivia.

Messi was wel bij de wedstrijd in La Paz aanwezig om zijn ploeggenoten morele steun te verlenen. Dat mocht echter niet baten. Door de onvermijdelijke nederlaag zijn de kansen van Argentinië op een WK-ticket aanzienlijk verkleind.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner