06.06.2017 15:21

Advocaat verklapt: "Sneijder staat in de basis"

Wesley Sneijder gaat aankomende vrijdag tegen Luxemburg, mits hij niet geblesseerd raakt, gegarandeerd recordinternational worden. Dat heeft de middenvelder van Oranje toegezegd gekregen van Dick Advocaat.

Tijdens zijn eerste persconferentie als nieuwbakken bondscoach liet de keuzeheer zich bijzonder lovend uit over de middenvelder van Galatasaray. "Ik vond Sneijder de beste speler van Galatasaray, zo niet van heel Turkije. En dat in een heel moeilijke competitie. Ik kan dus in ieder geval één ding verklappen en dat is dat Sneijder vrijdag begint." Dat betekent dat Sneijder interland 131 gaat spelen en dus alleen recordhouder wordt.

Afgelopen zondag tegen Ivoorkust (5-0 winst) kwam de spelmaker vlak voor tijd binnen de lijnen, waarmee Sneijder op gelijke hoogte kwam met Edwin van der Sar. Daar was de middenvelder bijzonder blij mee. "Fantastisch om naast Edwin bovenaan te staan. Daar ben ik supertrots op."

Advocaat heeft met Oranje drie dagen om zich voor te bereiden op het WK kwalificatieduel met de Luxemburgers. "Ik wil een goede organisatie neerzetten. De taken in een elftal zijn heel belangrijk, net als strijd leveren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner