09.06.2017 20:20

Advocaat: "Voor mij duidelijke opstelling"

De nieuwe bondscoach Dick Advocaat kiest voor duidelijkheid bij Oranje. De 69-jarige Hagenaar heeft dan ook amper verrassingen in zijn elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd vrijdagavond in De Kuip tegen Luxemburg.

"Voor mij is dit een heel duidelijke opstelling", zei Advocaat kort voor de aftrap bij de NOS. "Ze spelen allemaal op de positie waar ze bij hun club ook spelen. Niks bijzonders."

De oudste bondscoach ooit van Oranje geeft Jasper Cillessen, de reservekeeper van Barcelona, onder de lat de voorkeur boven PSV-doelman Jeroen Zoet. Voorin krijgt Memphis Depay de voorkeur boven Quincy Promes. Depay had zondag na de gewonnen oefeninterland tegen Ivoorkust (5-0) nog ruzie met aanvoerder Arjen Robben over een spelsituatie. "Dat soort dingen gebeuren in de voetballerij", zei Advocaat. "Dat is uitgesproken, niets aan de hand."

Advocaat hoopt dat Robben en de nieuwe recordinternational Wesley Sneijder zijn ploeg bij de hand nemen. "Zij hebben al het een en ander meegemaakt in hun carrière. Laten zij het maar zien, dan gaat de rest wel mee denk ik."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner