11.10.2017 08:00

Blind enige Oranje-speler die geen minuut miste

Daley Blind speelde in alle tien de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland volledig mee. De verdediger annex middenvelder van Manchester United kwam zodoende als enige tot de maximale 900 minuten.

Achter Blind volgen Georginio Wijnaldum en Vincent Janssen met de meeste minuten tijdens de kwalificatie. Zij behaalden respectievelijk een totaal van 784 en 642 minuten. Virgil van Dijk miste vier van de tien wedstrijden, maar is wel de vijfde speler op deze lijst die de meeste minuten heeft gespeeld. Jetro Willems, Marco van Ginkel en Marten de Roon bungelen onderaan de lijst met respectievelijk zes, vier en drie minuten.

Topscorers
Arjen Robben, die tegen de Zweden zijn allerlaatste interland speelde voor Oranje, maakte namens het Nederlands elftal de meeste treffers in de WK-kwalificatie. Zesmaal vond de vleugelaanvaller het net, waardoor hij drie goals meer dan elke Oranje-speler maakte. Davy Pröpper, Quincy Promes en Memphis Depay volgen op gepaste afstand van de routinier. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner