10.06.2018 10:45

Lopetegui breekt doelpuntenrecord met Spanje

De voorbereiding van Spanje op het WK werd zaterdagavond afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Tunesië. De laatste test werd met 0-1 gewonnen. De enige treffer betekende een evenaring van een Spaans doelpuntenrecord.

Bondscoach Julen Lopetegui zag dat zijn ploeg moeite had de defensie van Tunesië uit elkaar te spelen. Invaller Iago Aspas scoorde pas vijf minuten voor tijd het enige doelpunt in de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Bas Nijhuis. Het was het twintigste duel op rij dat de Spanjaarden tot scoren kwamen, een evenaring van de langste reeks tussen 1947 en 1951.

De huidige serie werd ingezet na het EK2016 in Frankrijk. In de kwartfinales was Italië met 2-0 te sterk. De nederlaag - en uitschakeling - kostte bondscoach Vicente Del Bosque de kop. Lopetegui nam het vervolgens heel succesvol over. In de twintig wedstrijden onder zijn leiding werd er niet alleen keer op keer een doelpunt gemaakt, maar is Spanje ook nog ongeslagen. Geen enkele ploeg op de wereld is in zo'n sterke vorm.

Op het WK kan de huidige selectie het record volledig in handen nemen. Dat moet dan gebeuren in groep B, tegen Portugal. De laatste keer dat de buren elkaar tegen kwamen was eind 2010, toen Portugal keihard revanche nam voor de eerdere nederlaag op het WK in Zuid-Afrika. De vriendschappelijke wedstrijd werd met liefst 4-0 gewonnen door de Portugezen, een paar maanden eerder was Spanje met 1-0 te sterk.


Lees ook: Brazilië gaat voor tiende groepswinst op rij

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner