10.06.2018 16:56

Cássio: voormalig PSV-flop nu ster en WK-ganger

Oud-Eredivisionist Cássio Ramos, die in zes jaar op de Nederlandse velden niet wist door te breken, heeft via een omweg toch het hoogste podium bereikt. Dat ging met vallen en opstaan bij de Braziliaans international.

In 2007 kwam Cássio als 20-jarige doelman met hoge verwachtingen naar Eindhoven. In zijn eerste twee seizoenen kwam hij maar mondjesmaat in actie: twee basisplaatsen in anderhalf jaar om precies te zijn. Daarom liet hij zich in zijn tweede jaar verhuren aan Sparta Rotterdam. Daar speelde hij veertien wedstrijden, alvorens hij terugkeerde naar PSV. Daar bleef hij nog drie jaar, met vijf wedstrijden tot gevolg.

Cássio Ramos in vier seizoenen PSV

  • Eredivisie: vier wedstrijden
  • KNVB Beker: twee wedstrijden
  • Europa League: één wedstrijd

Daarom besloot Cássio in september 2011 zijn contract te ontbinden, om terug te keren naar zijn thuisland Brazilië. Zijn keuze viel op Corinthians SP en dat bleek een greep uit de hemel. Hij groeide enkele keren uit tot man van de wedstrijd en had een groot aandeel in het kampioenschap van de topclub.


Lees ook: Cahill jaagt op uniek rijtje met WK-fenomenen


Vaste waarde
De afgelopen seizoenen bleef hij vaste waarde in de Corinthians-basis. In totaal speelde hij nu al 242 keer voor zijn club en won hij tal van prijzen. Twee keer werd hij landskampioen en het hoogtepunt dateert waarschijnlijk uit 2012, toen hij met Corinthians de Engelse topclub Chelsea FC met 1-0 de baas was in de finale van het WK voor clubteams.

Zijn prestaties in Brazilië bleven niet onopgemerkt. Op 10 november 2017 maakte hij zijn debuut in het Braziliaanse elftal tegen Japan. De inmiddels 31-jarige sluitpost, die door zijn heldenstatus bij Corinthians de bijnaam SuperCássio kreeg, reist dit WK met zijn land mee als derde doelman achter AS Roma-doelman Allison Becker en Manchester City-keeper Ederson.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner