29.06.2018 07:00

De kalender: het schema voor de achtste finale

De meeste grote landen zijn doorgestoten naar de achtste finale van het Wereldkampioenschap in Rusland. Behalve Duitsland. De regerend wereldkampioen werd uitgeschakeld door de nederlaag tegen Zuid-Korea (0-2), waardoor Zweden en Mexico naar de laatste zestien gingen. Zij treffen respectievelijk Zwitserland en Brazilië. Toch staan er een hoop krakers op het programma.


Lees ook: België groepswinnaar en meest scorende ploeg 


Ook de twee beste spelers van de wereld, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, zitten in de achtste finale met hun land. Vooral voor de Argentijn hing het aan een zijde draadje, maar in de laatste wedstrijd tegen Nigeria kwam het toch nog goed. Messi speelt met zijn ploeg tegen Frankrijk, terwijl Portugal op dezelfde dag aantreedt tegen Uruguay. Twee gigantische krakers dus. 

Verder zijn Spanje en Rusland aan elkaar gekoppeld, terwijl Kroatië en Denemarken elkaar treffen. De Belgen treffen Japan en Colombia moet via Engeland de laatste acht van het toernooi zien te bereiken. Geen enkel land uit Afrika dus bij de laatste zestien. Voor het eerst sinds de achtste finale toegevoegd is aan het WK (1982) is er geen enkel land uit Afrika door de poulefase heen. Vier jaar geleden in Brazilië bereikten Nigeria en Algerije nog de achtste finale.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner